Ministerie van Defensie kreeg in 2020 87 meldingen van huiselijk geweld via Militaire Politie

Het ministerie van Defensie maakt zich sterk voor de psychosociale begeleiding van militairen. Ook militairen hebben te kampen met psychosociale problemen. In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) zegt minister Krishna Mathoera van Defensie donderdag 20 januari wat de rol is van de afdeling G5 (personeelszorg) en hoe de geestelijke zorg eruitziet.

‘Het afgelopen jaar hebben wij 87 meldingen gehad van huiselijk geweld, dit zijn formele aangiftes geweest via de militaire politie. Wij zullen beleid maken hoe we mensen kunnen begeleiden en kennis en vaardigheden kunnen bijbrengen om met hun emoties om te gaan.’

‘Het is ook belangrijk om te weten wat de perceptie is van geweld. Wij gaan dit meenemen in het curriculum van alle militaire opleidingen en trainingen’, aldus de bewindsvrouwe. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: