IMF voert virtueel overleg met Surinaamse autoriteiten

Een team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft in de periode van 19 tot 22 januari virtuele technische bijeenkomsten gehouden met de Surinaamse autoriteiten en enkele stakeholders uit de particuliere sector.

Dit team zal vervolgens als follow-up een virtuele Staff Mission uitvoeren in de periode van 25 januari tot 5 februari. Tijdens die Staff Mission zal het IMF-team een bredere groep vertegenwoordigers uit de privésector, leden van het parlement, vakbonden en het maatschappelijk middenveld ontmoeten. Dit bericht de Communicatie Dienst Suriname donderdag 20 januari.

Het Surinaamse team zal worden geleid door het ministerie van Financiën & Planning en de Centrale Bank van Suriname. Deze virtuele bezoeken zijn in het kader van het verzoek van de regering om financiële steun van het IMF.

De besprekingen zullen met name betrekking hebben op de financiële en technische ondersteuning van het IMF voor de macro-economische hervormingsplannen van de autoriteiten. Het doel is om de macro-economische positie van het land te stabiliseren terwijl de financiële bescherming van de meest kwetsbare burgers wordt gegarandeerd.

Deze virtuele bezoeken zijn een belangrijke stap in de discussies tussen de Suriname en het IMF, met het oog op het voeren van een economisch beleid dat zal leiden tot inclusieve groei, duurzame overheidsfinanciën, een stabiele koers alsmede algemene macro-economische stabiliteit, aldus de Communicatie Dienst Suriname, als onderdeel van het Crisis- en Herstelplan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: