“Groenten geven de vitaminen die je nodig hebt”

In de tuin van Huize Margriet is er een bewoner met een moestuintje. Meneer H. Helstone plant boulanger, antroewa, peper, kouseband, cassave, tomaat, soepgroente, zuurzak en nog een scala aan gezonde groenten en vruchten. De oogst wordt gedeeld met de bewoners. De oud-ambtenaar en voormalig medewerker bij de verzekeringen heeft ook een boodschap voor de jongeren. “Ga planten, veel is mogelijk en het is een hele hulp voor de huishouding, vooral in de tijd waarin wij nu leven.” Helstone licht toe dat als jezelf plant, je weet dat je groenten onbespoten zijn. “En groenten geven je die vitaminen die je nodig hebt, zodat je bestand bent tegen elk virus. Er zijn bovendien meerdere virussen op komst, maar als je groente eet, dan weet je dat je lichaam erop voorbereid is. A skin seti”, zegt de senior lachend.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: