Geestelijk gestoorde man (33) brengt tante en nicht te Flora kapwonden toe

Bij een kappartij afgelopen zondag in de Ormosiastraat te Flora, Paramaribo, liepen een tante en een nicht van de 33-jarige geestelijke gestoorde L.G. kapwonden op. De man liep zelf een barstwond op aan zijn hoofd, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdag 20 januari.

De tante en de nicht werden in een ambulance en L.G. in een politiewagen vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling mochten de twee slachtoffers van de kappartij naar huis, terwijl L.G. ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie werd overgebracht naar het politiebureau.

Onderzoek wees uit dat L.G. een geestelijk gestoorde man is en patiënt van het Psychiatrisch Centrum Suriname. Hij woonde in bij zijn tante en nicht aan de Ormosiastraat. Wanneer hij naar de winkel werd gestuurd door zijn tante kocht hij hetgeen hij moest kopen niet, maar kocht van het van zijn tante geld drugs voor zichzelf. Daarnaast stal hij steeds spullen van zijn tante en verpande zelfs haar mobiele telefoon. Door zijn gedrag had zijn tante hem weggestuurd, waardoor hij geen vaste woon – en of verblijfplaats meer had.

De geestelijk gestoorde man bleef echter rondhangen in de buurt, en buurtbewoners vroegen hem om kleine boodschappen te halen in de winkel. Hij haalde de boodschappen niet, maar kocht drugs met het geld van de mensen. Een buurtbewoner werd zo boos, toen L.G. deze handeling weer pleegde op 17 januari, en ging hem achterna. Om zichzelf in veiligheid te brengen rende de man het erf van zijn tante op.

De tante, die zich op het achterbalkon van haar hoogbouwwoning bevond, verbood hem het erf op te komen. Hij gaf geen gehoor hieraan. Hij werd daarentegen zo agressief, greep naar een scherp voorwerp en viel de tante ermee aan.

De tante, die verrast was door zijn woede aanval en geen kant op kon, liep een kapwond op aan haar linkerhand. Ondanks de verwonding probeerde de vrouw G. te ontwapenen en daarbij ontstond een vechtpartij. De nicht schoot haar moeder te hulp, maar zij liep ook een kapwond op aan haar linkerhand. Om erger te voorkomen greep de nicht naar een eindhout en bracht haar neef een slag toe op het hoofd.

Het scherp voorwerp is achterhaald en in beslag genomen. Het eindhout is nog niet gevonden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de geestelijk gestoorde neef in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: