“Bewegen en je zelf bezighouden voorkomt stress”

Bewegen en je zelf bezig houden vermijden een groot gedeelte van stress, zegt een senioren burger tegenover de krant. “Je hoort het vaak genoeg, maar het wordt uiteindelijk niet serieus genomen.” De burger gaf aan dat hij ook zat te stressen over de situatie, het vaak genoeg alleen zijn en het niet samen zijn met zijn leeftijdsgenoten. Maar nu probeert hij het anders te doen. “Bewegen probeer ik twee tot driemaal per dag te doen. Ik kan niet zwaar trainen, maar probeer toch wat. Via de app hou ik me bezig met mijn vrienden en af en toe komen wij wel samen om thuis een spelavond te houden. We moeten voorzichtig zijn, dus houden rekening met alles. Je kan niet gestraft worden door jezelf”, zegt de senioren burger. “Alles is mogelijk zolang je de regels goed volgt en oplettend bent.”

Een andere burger gaf aan dat zij vaak meedeed met bingo of sportdagen met haar leeftijdsgenoten. Hoe zij het niet meer kon, voelde zij zich zo alleen. Haar kinderen blijven in Nederland en families die hier zijn, hebben het vaak genoeg druk met hun eigen leven. “Ik streste vaak, maar heb daarin nu verandering gebracht. Het leven is kort, dus geniet ik. Elk probleem heeft een oplossing, dus besloot ik toen in de buurt te lopen, meer tuinwerk te doen of met de kinderen van de buurt te oefenen. Aan het eind van de dag voel je je heel anders, jezelf verwennen is heel belangrijk”, benadrukt de burger. “Het is een stressende periode, maar ik probeer toch het beste van te maken.”

Monique die werkt, strest ook. Zij gaf aan dat haar inkomsten nu niets voorstellen en ze vaak genoeg met de handen in het haar zit. “Geld gaat altijd het probleem zijn, maar ik probeer met het kleine beetje nu toch iets minder te stressen. Ik heb kinderen en houd me na het werk bezig met hun. Over straat gaan en iets doen met vrienden of met mijn kinderen een kleine trip maken, doe ik nu zolang het kan. Stress gaat er altijd zijn, maar ermee omgaan is uniek”, benadrukt Monique. “Overweeg en denk goed na. Als je alleen bent of niet, je kan het altijd leuk maken”, zegt Monique.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: