KLM vliegt tijdelijk niet op Zuid-Amerika vanwege strengere reisregels

Nederland voert 23 januari verbod in op vluchten van en naar Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika, waaronder Suriname

De KLM stopt vrijdag met alle verre routes door de strengere reisregels van het kabinet die woensdag zijn aangekondigd. De luchtvaartmaatschappij houdt de vliegtuigen aan de, grond omdat reizigers in het buitenland die naar Nederland willen, verplicht een coronasneltest moeten laten doen. 

De KLM wil het cabinepersoneel en piloten niet achterlaten. Vliegtuigpersoneel verblijft bij lange vluchten vanwege de werktijden vaak een dag of langer in een hotel in het land waar heen is gevlogen, afhankelijk van de vlucht. De sneltest mag maximaal 4 uur oud zijn bij het aan boord gaan, zo meldt de website Rijksoverheid.nl.

‘Vanuit goed werkgeverschap laten wij nooit crew achter in het buitenland’, aldus een woordvoerder. 

Ook vluchten naar bepaalde Europese bestemmingen worden onmogelijk. Het gaat dan om de late vluchten waarbij personeel moet overnachten in een hotel. Welke Europese bestemmingen uit het schema vallen, is nu nog niet bekend. ‘Maar het gaat om vluchten die ’s avonds niet meer teruggaan naar Nederland.’

Op het Verenigd Koninkrijk wordt vanaf 23 januari helemaal niet meer gevlogen. Het kabinet stelt een vliegverbod in voor dat land, Zuid-Afrika en heel Zuid-Amerika en dat geldt ook voor Suriname. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: