Biden  als president: “Eenheid is de weg vooruit”

Joe Biden is de 46ste president van de Verenigde Staten. In zijn eerste toespraak sinds zijn beëdiging spreekt hij woorden van verbinding, terwijl hij de grote uitdagingen erkent waar het land voor staat.

Onder luid applaus en gejuich spreekt Biden zijn eerste woorden als president. “Dit is de dag van Amerika, dit is de dag van de democratie. Een dag van geschiedenis en hoop, van vernieuwing en vastberadenheid.”

“Vandaag vieren we niet de overwinning van een president, maar van de democratie”, aldus de Democraat. “De democratie heeft gewonnen.”

“Dit is een geweldig land, we zijn goede mensen. En over de eeuwen heen, doorheen tegenwind en oorlog, zijn we al zover gekomen, maar we hebben nog zo een lange weg te gaan”, stelt hij. Biden erkent de verwoesting die de coronapandemie aanricht in het land en noemt deze tijd een van de moeilijkste waar het land door moest.

Hij zal alles geven om het land en het Amerikaanse volk weer bij elkaar te brengen, zegt hij. “En ik roep iedere Amerikaan op om zich aan te sluiten bij dat doel.”

Volgens CNN heeft Trump in het Witte Huis nog een brief achtergelaten voor zijn opvolger.

Lady Gaga brengt indrukwekkende versie van het Amerikaanse volkslied voor Joe Biden.
Gaga was een uitgesproken voorstander van Biden tijdens de verkiezingen. De twee kennen elkaar intussen al zo goed dat je het een vriendschap kan noemen. Uiteraard sloeg ze het aanbod om het Amerikaanse volkslied te zingen tijdens zijn eedaflegging dan ook niet af. Dat wordt immers als een hele eer beschouwd.

Ook Jennifer Lopez droeg haar steentje bij. Zij zong het bekende ‘This Land Is Your Land’, tussen de eedafleggingen van vicepresident Kamala Harris en president Joe Biden in.

Leiders uit de hele wereld reageren opgelucht op zijn komst en pleiten voor een vernieuwde internationale samenwerking.

error: Kopiëren mag niet!