Verdachte (37) van moord opgepakt nadat tijdens achtervolging door politie zijn auto over kop slaat

De 37-jarige R.M. is afgelopen vrijdagavond 15 januari door agenten van de Algemene Surveillance Dienst (ASD) ter hoogte van de Vijfde Rijweg aangehouden, nadat de auto waarin hij zat tijdens een achtervolging door de politie over de kop was geslagen. Dit meldt het Korps Politie maandag 18 januari. De verdachte werd overgedragen aan de politie van het bureau Munder.

R.M. was op de bewuste avond vergezeld van een manspersoon en een 14-jarig meisje. Hij verklaarde aan de politie dat het minderjarig meisje zijn nichtje is.

Agenten, die bezig waren met surveillance werkzaamheden, zagen rond half tien ‘s avonds op de Kwattaweg ter hoogte van Bloemendaal een zwart voertuig hun richting opreed. De agenten sommeerden de bestuurder van die auto te stoppen. Deze negeerde echter het ambtelijk bevel en reed met hoge snelheid verder. Daarbij werd een politieman bijna omver gereden.

De politie zette de achtervolging in en nabij de Vijfde Rijweg raakte het voertuig van de weg, sloeg vervolgens over de kop en kwam tegen een schutting tot stilstaand.

De bestuurder van de auto, R.M., en de twee mede inzittenden, waaronder een meisje van 14 jaar, raakten gewond en werden in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het 14-jarig meisje en de andere inzittende mochten na medisch te zijn behandeld naar huis.

R.M. die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan onder andere poging moord en het negeren van een ambtelijk bevel, is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!