Minister Amoksi bespreekt met Cubaanse ambassadeur deportatie 16 ‘Southdrain’ Cubanen

Minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi en de Cubaanse ambassadeur in Suriname, Igor Azcuy González, hebben elkaar maandag 18 januari gesproken. Tijdens het gesprek ging het met name over details rond de coördinatie van de deportatie naar Cuba van de groep van 16 ‘Southdrain’ Cubanen die worden vastgehouden door de immigratieautoriteiten. 

Ze maakten deel uit van de groep Cubanen die in december tevergeefs hadden geprobeerd om vanuit Southdrain via Guyana naar de VS te reizen voor een betere toekomst. De groep strandde echter te Southdrain, omdat de grenzen gesloten zijn vanwege de Covid-19 pandemie en überhaupt geen veerboot de verbinding tussen beide landen onderhield.

Tijdens het gesprek bleek, dat de gedetineerde Cubanen in goede gezondheid verkeren en medische hulp hebben. De gegevens van een deel van de groep, dat geen paspoort heeft, zijn gebruikt om de rigoureuze procedures uit te voeren, zodat ze zo snel mogelijk naar Cuba kunnen vliegen en terugkeren naar hun familie, zo meldt de Cubaanse website die dagelijks nieuws publiceert van de diverse Cubaanse ambassades in de wereld. 

De bewindsman en ambassadeur bespraken ook andere kwesties met betrekking tot de Cubaanse gemeenschap in Suriname, strikte naleving van de wet door Cubanen in Suriname en de veiligheid van de ambassade.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: