Geen goedkeuring voor vergunningaanvraag Pique

De districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, heeft de vergunningaanvraag van activist Sibrano Pique op basis van de adviezen van het ministerie van Volksgezondheid en het Korps Politie Suriname afgewezen. Regiocommandant van Paramaribo, Orlando Jacott, die belast is met de algehele veiligheid in de binnenstad, heeft aangegeven bezwaar te hebben dat toestemming wordt gegeven voor de betoging. Dit op basis van de COVID-19 maatregelen vastgesteld door de regering en vastgelegd in het Presidentieel Besluit van 2 januari 2021. Samenscholing van groepen groter dan vijf personen is verboden. Uit bekomen informatie wordt vastgesteld dat Pique met minimaal 500 personen zou protesteren. Ook minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft negatief advies uitgebracht op basis van de Wet Uitzonderingstoestand.

error: Kopiëren mag niet!