35ste Wereldreligiedag in Suriname herdacht met live uitzending

Gisteren is de 35ste Wereldreligiedag in Suriname herdacht. Anders dan normaal werd de viering, gelet op de covid-19 maatregelen anders gedaan. Deze dag werd herdacht via een programma dat live werd uitgezonden op Apintie Radio en Televisie. De officiële opening werd gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo. Naast hem waren  geestelijken en zorgverleners aanwezig. De thema van de 35ste in Wereldreligiedag Suriname was de rol van de religie binnen de effecten van de covid-19 pandemie.

De voorzitter van de Stichting Wereldreligiedag Suriname, Mathilda King, verwelkomde eenieder bij de viering en benadrukte de rol van religie. Zij stelde dat in wezen alle religies voortvloeien uit één almachtige Schepper. Gods woord werd door zijn profeten, alle heilige geschriften en godsopenbaring aan de mensheid overgebracht. De organisatie bedankte minister Somohardjo voor zijn bijdrage bij de totstandkoming van de virtuele viering. Minister Somohardjo, onder wie het beleidsgebied religieuze aangelegenheden valt, benadrukte het belang van religie en vrede. Alle gelovigen moeten zich extra inzetten stelde de bewindsman. Bij de viering werd nadruk gelegd op de actuele covid-19 situatie. Boodschappen van verschillende religieuze organisaties werden voorgelezen alsook werd gebeden door de aanwezige geestelijken.

error: Kopiëren mag niet!