Ocelot na 3 jaar boven water

“We got him”, zo klinkt de directeur van de Paramaribo Zoo, John Altenberg wanneer hij praat over de ocelot-kat die in 2018 op mysterieuze wijze wist te verdwijnen. De ocelot zou de zoo het bos in hebben gestuurd, omdat niemand een antwoord had hoe hij uit de kooi was ontsnapt. Nog geen 3 dagen voor de opzienbarende ontsnapping uit de zoo had de katachtige voor grote paniek gezorgd door in de vliering van het ministerie van Openbare Werken (OW) te schuilen voor allerlei eenheden die waren opgetrommeld om het dier te vangen. Het was de Paramaribo Zoo die het dier wist te verdoven. Afgelopen dinsdag werd de kat gevangen. Altenberg is ervan overtuigd dat het om dezelfde ocelot gaat.

Vanaf oktober 2020

“Vanaf oktober vorig jaar hebben we meldingen over de ocelot.” Daarvoor bleken er ook al meldingen uit de omgeving van de Charlesburg en de Ringweg te komen, maar de zoo wist niet of het om dezelfde ocelot ging. Het blijkt namelijk dat er ook een andere ocelot eerder in de bossen van de Cultuurtuinlaan af en toe door joggers werd gesignaleerd. De ontsnapte katachtige kwam vaak naar de zoo en heeft enkele dieren aangevallen. Altenberg klinkt opgelucht dat de wilde kat is gevangen en ergens in het binnenland is losgelaten door jachtopzieners. “Voor mij is het mysterie opgelost”, zegt Altenberg. Hij vertelt dat een zeer ervaren medewerker van de zoo, Earl Leckie, een kooi plaatste om de ocelot te vangen. De medewerker wist het dier naar een speciale plek te lokken, waarna deze werd ingesloten.

RB

error: Kopiëren mag niet!