‘Het is een natuurlijke situatie’

“Het is al een paar dagen dat de verkoop anders verloopt. In een dag heb ik mijn spullen in totaal drie keren opgeruimd en weer gezet voor de verkoop”, zegt een fruitverkoper tegen over de krant.  “Hoe ik niet goed voorzien ben van een tent, ga je deze problemen hebben. Ik heb een tafel en een kleine paraplu. Normaal sta ik gewoon in de regen en in de zon,  maar het hangt ervan af  hoe hard het regent en of de wind ook tegelijkertijd waait.”

Een groenteverkoper gaf aan dat zij helemaal geen onderdak heeft. Zij staat namelijk in de zon en als het regent ruimt zij op. “Ik verkoop de spullen vanuit een tafel en de kofferbak van mijn auto. Als de zon fel is, zit ik wel in de auto en als het regent ruim ik natuurlijk op. Ik ben pas begonnen met de verkoop dus de benodigdheden zal ik beetjes bij beetjes aanschaffen. Je gaat uiteindelijk offers moeten brengen in het leven om vooruit te komen”, benadrukt de groenteverkoper. “Het is een natuurlijke situatie waaraan we niets kunnen doen. Ik heb er niet echt problemen mee, omdat ik door de tijd heen toch meer materialen ben gaan aanschaffen om comfortabel mee te doen met de verkoop”, zegt een andere groenteverkoopster. “Je heb hier en daar toch wat lekkages, maar ik doe deze dagen tot vijf uur gerust mee met de verkoop. Als de verkoop gaat of niet, is weer een ander probleem, maar voor de rest lukt het wel.”

“Ik ben ook genoodzaakt mijn spullen weg te halen als het regent, maar dat ik ga investeren in materialen denk ik niet. Ik weet niet hoelang de situatie zo zal zijn. Op een of ander moment ga ik toch een werk moeten vinden met een vast inkomsten”, zegt een verkoper van gerookte vis (warang fisi). “Verkopen zal ik wel blijven doen. Het is een steuntje bij het betalen van mijn lasten. Door de tijd heen zal er dan een betere optie komen”, aldus de verkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: