Gezin van 11 overleeft met SRD 6.500

“Met een inkomen van SRD 6500 voor een gezin van elf en een  baby op komst proberen wij het te overleven”, zegt een burger tegen over de krant. De burger gaf aan dat het vaak genoeg wel moeilijk is, maar hij het toch probeert te overleven. Het huis wordt bewoond door tien mensen waaronder de burger zelf, een broer, een zusje, zijn moeder, twee schoondochters en vier kinderen en nog één onderweg. De burger gaf aan dat zijn ene broer geen vast inkomen heeft en in de bouw werkt. De andere broer en zijn vrouw verdienen samen SRD 3500. Zij hebben drie kinderen tussen 4 en jaar. De burger zelf heeft een vast inkomen van SRD 3000 per maand. Hij heeft een vrouw die in de verwachting is en een zoon van drie jaar. Verder gaf de burger aan dat zijn zusje14 jaar is en nog studeert. Zij probeert nog kleine klusjes waaronder het maken van sieraden om deze te verkopen. Het is haar spaargeld dan, benadrukt de burger. “Mijn moeder werkt niet. Uiteindelijk hebben mijn broers en ik afgestemd dat zij dan thuis is met de kleintjes, waardoor er geen oppas betaald hoeft te worden. Mijn moeder haalt de twee jongens ook van school op. Samen doen wij het huishouden en ook onze privé dingen. Gelukkig hoeven wij geen huur te betalen. Voor mijn vader stierf, heeft hij ervoor gezorgd dat zijn vrouw en kinderen een onderdak hebben voor zichzelf”, zegt de burger.

“Op het erf zullen mijn broer en ik bouwen en zo ook ons eigen onderdak hebben. Mijn broer was reeds gestart met de bouw, maar is vanwege de situatie en de prijzen gestopt.”  De burger gaf aan dat zijn andere broer nog steeds op zoek is naar een vaste baan. “Hij is de jongste en weet ook niet wat hij van zijn leven wil maken. Hij helpt ook een handje bij in het huishouden, maar op hem rekenen doen wij niet”, aldus de burger.  “Mijn broer en ik hebben onze eigen kamer. Mijn moeder deelt haar kamer met mijn zusje en mijn jongste broer slaapt in de woonkamer. We leven niet in een luxueus huis, maar we proberen allemaal het beste van te maken. Het leven is hard en de corona-situatie maakt het moeilijker. De vrouw van mijn broer kan niet werken, haar werkplaats is gesloten.  Zij verkoopt plantjes om inkomsten te vergaren. Zij kijkt uit om weer te starten bij haar werkgever.  De moed en hoop willen wij niet opgeven”, zegt de burger. “Blijf werken en probeer zo het hoofd boven water te houden. Hoe harder je werkt en geconcentreerder je bent, hoe trotser je bent en ga je uiteindelijk werken voor meer”, benadrukt de burger.  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: