Fake bericht op social media over gratis vaktrainingen voor jongeren via ministerie van Arbeid

Het ministerie van Arbeid laat zondag 17 januari via een persbericht weten, dat al enkele dagen een bericht de ronde gaat op social media over gratis vaktrainingen voor jongeren. Volgens het bericht is de informatie afkomstig van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). In dat bericht worden vaktrainingen opgesomd met de oproep voor registratie tot en met 21 januari. 

Dit bericht berust niet op waarheid en is niet afkomstig van het ministerie van AW&J. Indien het ministerie de samenleving wil voorzien van informatie dan wordt dat via officiële en gebruikelijke overheidskanalen gedaan, waarbij die ook wordt gedeeld met de media. Ook wordt de juiste en officiële informatie dagelijks geplaatst op de website http://atm.gov.sr/ en de Facebookpagina https://www.facebook.com/minarbeidwerkgelegenheidjeugdzaken.

Hieronder de correcte informatie: 

Het ministerie is in november gestart met het project ‘Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen’. Het doel hiervan is het versterken en/ of bijbrengen van de nodige ‘hard skills en soft skills’ bij voornamelijk werkloze jeugdigen ten einde hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten, het zij als klein ondernemer of als werknemer. 

Dit project is ingediend bij de Basic Needs Trust Fund (BNTF) en wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB) en duurt van november 2020 tot en met juni 2021. De personen die kunnen deelnemen aan dit project zijn jongeren van 16-24 jaar die niet schoolgaand zijn, werkloos zijn en willen gaan ondernemen of op zoek zijn naar een baan bij een werkgever maar ook werkende jongeren die op zoek zijn naar een andere uitdaging.

Totaal zullen 100 geselecteerde jongeren getraind en gecoacht worden middels technische- en vakgerichte trainingen op het gebied van horeca, toerisme en micro- ondernemerschap.

Registratie is mogelijk tot en met 31 januari 2021 via e-mailadres [email protected] of telefonisch via 8815676 of 8815616. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt voor de fysieke aanmelding.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: