Voldoende afstand tussen standhouders en klanten

De Centrale Markt Paramaribo en de Vreedzaam Markt hebben de deuren geopend voor het publiek. Na inspectie door de betreffende instanties en met de minister van Volksgezondheid op woensdag 13 januari 2021, is er toestemming verleend om de Centrale Markt Paramaribo open te stellen. De marktmeester van de Centrale Markt, Anil Dhanai, heeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname aangegeven dat er voorzieningen zijn getroffen om zo veilig mogelijk de markt te kunnen bezoeken. De covid-19-maatregelen zullen in acht worden genomen vanaf de hoofdingang van de Centrale Markt ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Er zijn wasbakken met zeep geplaatst bij de ingangen van de Centrale Markt en binnenkomende klanten moeten via een speciale ingang lopen. Bij het verlaten van de markt zijn er ook speciale uitgangen. “Wij waren langer dan twee weken over straat. De verkoop ging, maar we moesten in de zon en regen staan”, zegt een standhouder. “Ook was er geen sprake van anderhalve meter afstand. Het was chaotisch en juist op die manier konden mensen besmet raken met het coronavirus. In de markt zijn we op veilige afstand van elkaar. Door de breedte van de stand is er voldoende afstand tussen ons en de klanten. Ik ben blij dat ik op de markt weer mee kan doen met de verkoop.”

“Over straat kon ik namelijk niet verkopen”, zegt een andere standhouder. “De situatie wekt nog steeds angst bij mij op, maar het leven gaat door. Dat de markt weer open is, komt toch ook goed voor mij uit, want ik werk in de buurt”, aldus een burger. Districtscommissaris Ricardo Bhola attendeert de standhouders en de bezoekers erop, zich aan de covid-19 regels te houden.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: