Taskforce ter bestrijding speculatie vreemde valuta bij illegale cambio’s op komst

De presidentiële commissie Evaluatie Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren heeft president Chandrikapersad Santokhi geadviseerd om een taskforce in het leven te roepen ter bestrijding van valutaspeculatie bij illegale wisselkantoren, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname zaterdagavond 16 januari. De presidentiële commissie heeft vrijdag haar verslag aan Santokhi gepresenteerd.

‘Het speculeren met valuta door illegale wisselkantoren moeten we beter bestrijden. Dat doen we door het introduceren van een strenger toezicht- en handhavingsregime binnen de bestaande wetgeving. In dat kader wordt voorgesteld een gezamenlijk taskforce in te stellen die de bevoegdheden heeft om speculatieve illegale wisselkantoren te bestrijden’, zegt commissievoorzitter Prenobe Bissessur. 

Hij stelt, dat het optreden dan strafrechtelijk en civielrechtelijk zal geschieden.

Het traject is nu dat er een ontwerpwet afkomstig van de commissie naar de Ministerraad gaat en uiteindelijk naar het parlement, via de Staatsraad, voor goedkeuring. Hierna kan de taskforce worden ingesteld door de minister van Financiën. 

Het concreet resultaat voor de samenleving is dat de overheid effectiever zal optreden tegen speculanten, hetgeen uiteindelijk zal leiden tot een daling van de koers, laat de voorzitter optekenen. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: