Paramaribo Zoo: “Onze voorraden slinken”

De Paramaribo Zoo voelt de gevolgen van de lockdown ook in 2021 overduidelijk. De voorraden slinken, terwijl de tuin gesloten is. Ook de trekpleister, het nieuwe zwembad, heeft na een korte openstelling moeten sluiten. “Ik denk dat andere zwembaden wel open zijn”, merkt directeur Altenberg somber op. De vaste lasten als water, elektriciteit en voeding voor de dieren blijven doorgaan. De dierentuin leeft vanaf 2018 zonder subsidie. De poorten openen en het kinderbad openstellen, is de enige mogelijkheid en hoop voor de dierentuin. “Ik probeer via het Outbreak Team te horen wanneer we open mogen.” De directeur merkt verder op dat de situatie ook voelbaar is voor het 24-koppig personeelsbestand. “Het begint echt pijn te doen”, meldt de directeur. Mogelijk kan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wat verlichting brengen door groenlicht te geven voor openstelling, denkt Altenberg hardop. De minister kon donderdagmiddag echter niet worden bereikt voor een reactie.

RB  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: