Jordan: “50 km/u maximumsnelheid en drempels op Afobakaweg”

Abop-parlementariër Genevievre Jordan wil van de regering weten welke maatregelen zij zal nemen om het aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop op de Afobakaweg een halt toe te roepen. In december 2020 hebben 7 personen het leven gelaten op de Afobakaweg. Enkele dagen terug was er weer een zwaar verkeersongeval op voornoemde weg, alwaar weer 2 levens verloren zijn gegaan. “Deze ongevallen, die op de Afobakaweg plaatsvinden, hebben veel leed veroorzaakt binnen de samenleving. Welke maatregelen heeft de regering naar aanleiding van deze verkeersongevallen reeds getroffen?”, vroeg Jordan vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA). De politica benadrukte dat het nu tijd is om serieus te gaan nadenken over het bevorderen van verkeersveiligheid en het stimuleren van het veiligheidsgedrag in het verkeer. Er moet volgens haar een diepgaande analyse gemaakt worden van het bestaand verkeersprobleem en nu vooral de verkeerssituatie aan de Afobakaweg. Zij deed een oproep om de verkeersongevallen op de Afobakaweg een halt toe te roepen of tot een minimum te laten beperken door dringende veiligheidsmaatregelen te treffen. Een voorstel van de Abop’er is om de Afobakaweg tot een snelheidszone van maximaal 50 kilometers per uur aan te wijzen en eventueel  ook verkeersdrempels te plaatsen.

“We werken eraan”

Vicepresident Ronnie Brunswijk zei dat de verkeersveiligheid en de situatie op de Afobakaweg de regering ook veel zorgen baart. Er is bijvoorbeeld gedacht over het plaatsen van meer verkeersdrempels om de situatie te verbeteren, maar de studie hierover is nog gaande. “De regering kijkt niet alleen naar de Afobakaweg, in geheel Suriname moeten we een veilige verkeerssituatie hebben. We werken eraan”, aldus Brunswijk.

FR

error: Kopiëren mag niet!