Jhakry bezorgd over vervallen dispensatiebrieven landbouwers

Het VHP-assembleelid Niesha Jhakry uit Nickerie zei vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat veel agrariërs momenteel met de handen in het haar zitten door het nieuwe proces om in aanmerking te komen voor dispensatie om werkzaamheden ook tussen 19.00 uur en 5.00 uur te kunnen uitvoeren. De politica stelde de laatste periode plat te zijn gebeld door landbouwers, rijstboeren, groentetelers en veehouders die aangaven in juni, juli en augustus 2020 dispensatiebrieven hebben aangevraagd om tijdens de partiële lockdown  hun werkzaamheden normaal te kunnen uitvoeren. “Na een screeningsproces hebben ze hun dispensatiebrieven gekregen en nu is er wederom een mededeling gedaan dat de dispensatiebrieven niet meer geldig zijn en dus weer aangevraagd moeten worden”, voerde Jhakry aan. De agrariërs vragen zich af in hoeverre het mogelijk is om de oude dispensatiebrieven door te kunnen gebruiken om hun werkzaamheden toch te kunnen uitvoeren. “Anders gaat het weer chaotisch worden bij de plaatsen waar deze brieven aangevraagd moeten worden”, aldus Jhakry.

Justitieminister Kenneth Amoksi zei dat de herregistratie van de dispensatiepasjes nog gaande zijn. Vanaf vandaag tot en met 31 januari zullen de nieuwe registraties worden verwerkt om over te stappen naar het digitaal systeem. Ongeveer 8.000 mensen zijn momenteel in het bestand en hebben momenteel dispensatie. Landbouwers zouden zich eerder bij LVV geregistreerd, maar het bestand zal daar ook nog geactualiseerd worden.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: