Collectief van lidbonden bij CLO wil bespreking met regering

Michael Miskin, Secretaris-generaal bij CLO, wil een misverstand, die bij grote delen in de samenleving is ontstaan, uit de wereld helpen. “De leden van het Collectief van lidbonden bij CLO zijn niet uit de CLO gestapt.” Door de ontstane splitsing in CLO hanteren beide partijen, dus zowel de groep van Miskin als de groep van Ronald Hooghart, de naam CLO momenteel niet. Dit, is op advies van de advocaat van het collectief. Een brief is gestuurd naar de president, waarin het collectief een aantal zaken aangeeft. Miskin merkt op dat er momenteel gesprekken gaande zijn, waarbij vertegenwoordigers van diverse andere bonden betrokken zijn. In dit proces is het Collectief van lidbonden bij CLO nog niet uitgenodigd. “De gesprekken met delen van de vakbeweging hebben betrekking op de maatregelen en wij willen meepraten over de loonronden voor de landsdienaar, want die zijn ook maatregelen”, zegt Miskin. “Momenteel wordt er nog niet onderhandeld.” Miskin verduidelijkt dat bij een loonronde voor eind januari dit zou moeten betekenen dat de onderhandelingen in december vorig jaar afgerond zouden moeten zijn. Echter is het ‘collectief’ nog niet in de gesprekken gekend.

Het collectief zegt verder dat het voorstander is van een goede verhouding tussen ambtenaren en de regering. “Dit willen wij middels structureel en passend overleg bereiken.” In een brief aan de president laat het collectief verder weten dat het collectief via de media heeft vernomen dat er onderhandelingen zijn met het IMF en dat zij daarin ook een bijdrage kan leveren om zaken in goede banen te leiden voor de werkende klasse. In de brief wordt verwezen naar de akkoorden in 2019 en 2020 die zijn gesloten met de regering en die het collectief wil bespreken.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: