Belasting uit informele sector krijgt ook extra aandacht regering

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zei vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat er een fraudeteam in de maak is om de informele sector aan te pakken. “De regering is gericht bezig om die informele sector in kaart te brengen en verschillende instanties zijn hierbij betrokken. De belastingdienst is thans bezig om de heffingsbasis te verbreden, waardoor meerdere personen in het systeem terecht kunnen komen”, benadrukte de minister. Dit alles heeft te maken met registratie en ook de opsporing. Het vraagstuk van de informele sector is al lang aan de orde en dat vereist volgens de bewindsman een integrale aanpak. Met meer dan SRD 8 miljard aan aflossing van schulden en rentes en maximaal SRD 10.5 miljard aan inkomsten is de regering Santokhi/Brunswijk dringend op zoek naar extra middelen om de overheidshuishouden te kunnen draaien. De Wet Loonbelasting, Inkomstenbelasting 1922 en Wet Omzetbelasting 1997 worden gewijzigd in het kader van de solidariteitsheffing, die de regering wenst in te voeren. In totaal hoopt men maximaal SRD 600 miljoen hiermee binnen te halen. De belastingdienst zal daarom ook een belangrijkere rol moeten gaan spelen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: