Zondaagse Markt Kwatta ontvangt ruim US$ 90.000 van Japan

Bedrag bestemd voor renovatie en uitbreiding vis- en vleeshal

De Stg. S. Kisoensingh Landbouwmarkt Kwatta, meer bekend als Zondaagse Markt Kwatta, heeft vrijdag virtueel, via Zoom, uit handen van de ambassadeur van Japan, Tatsuo Hiramaya, een donatie ontvangen vanuit de ‘Grant Assistance for Grassroots Human Security Projects from the Embassy of Japan’. Het bedrag aan toegekende subsidie bedraagt US$ 115.218, zo schrijft de stichting in een persbericht.

Doordat de markt geloof en progressie uitstraalt is deze donatie, na intensieve inzet van het Bestuur van de markt, onder voorzitterschap van Ewald Blankendal, goedgekeurd door de overheid van Japan, ten behoeve van de renovatie en uitbreiding onder de internationale standaarden van de vis- en vleeshal. De verwachte periode van bouw en renovatie is 1 jaar.

De markt wil terugkijken op de goedkeuring van dit project vorig jaar, maar helaas door miscommunicatie met haar bank in Suriname was de overdracht van de subsidie niet succesvol en daarom moesten de stichting zich terugtrekken uit het project. Nu gaat dankzij een donatie van ‘The People of Japan’ een unieke ontwikkeling zich voltrekken, aldus de stichting in haar persbericht.

In juni 2001 werd een projectdossier aan de Japanse ambassade in Suriname aangeboden, waarna de Japanse regering besloot om de Stg. S. Kisoensingh Landbouwmarkt Kwatta een bedrag van US$ 94.917, – te doneren, aldus de stichting.

Met de ondertekening van de overeenkomst ‘The Project for the Renovation of the Fish and Meat Hall of the Kwatta Agricultural Market’ kunnen de standhouders en consumenten van deze markt, binnenkort een uitgebouwde en volledig gekoelde vis- en vleeshal tegemoet zien.

De renovatie en uitbreiding betreffen onder andere een uitbreiding van de vis- en vlees hal met ruim 12 meter, waardoor meer standhouders geaccommodeerd kunnen worden. De hele hal zal volledig worden voorzien van een plafond en geëlektrificeerd worden. De wanden zullen van glas worden opdat de hal geheel afgesloten wordt en direct ook geairconditioneerd zal worden. De vloer gaat betegeld worden en de verkooptafels zullen met roestvrij stalen platen bedekt worden.

Met deze transformatie zullen 75 standhouders in de moderne geairconditioneerde ruimte gefaciliteerd worden en de klanten van de markt zullen er aangenamer en ook volgens hogere standaarden betere kwaliteitsproducten kunnen kopen.

error: Kopiëren mag niet!