Vicepresident Brunswijk bespreekt diefstal SRD 500.000 uit commissariaat Paramaribo-Noordoost met president

Brunswijk onaangenaam verrast dat zoveel geld in het kantoor van het commissariaat was…. ‘We doen toch geen cash betalingen meer?’

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaat de kwestie rond de diefstal van SRD 500.000  uit het kantoor van het Commissariaat Paramaribo-Noordoost, dat een dag na de diefstal uitbetaald zou gaan worden aan colporteurs bij de verkiezingen van 25 mei vorig jaar, bespreken met president Chandrikapersad Santokhi.

Brunswijk werd donderdagmiddag, bij aankomst bij zijn kabinet, geconfronteerd met een groep van zo’n 25 voormalige colporteurs die hem op de hoogte brachten van de diefstal in de nacht van dinsdag op woensdag.

Brunswijk greep meteen zijn telefoon en nam contact op met minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. ‘Zorg ervoor dat de mensen hun geld krijgen’, zei Brunswijk tegen zijn collega. ‘Hoe kan het geld bij de districtscommissaris zijn? Hoe kan het geld gestolen zijn? In deze tijd weet je dat we geen cash betalingen meer doen toch. Hoe kan het geld binnen één dag gestolen worden?’, vroeg Brunswijk zich hardop af. 

Volgens minister Somohardjo gaat het om een zogenoemde inside job. Ook Brunswijk bleek die mening te zijn toegedaan.

Hij liet de aanwezige ex-colporteurs tot slot weten, dat hij deze kwestie gaat opnemen met president Santokhi en dat werd met applaus begroet.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: