Verenigd Koninkrijk verbiedt vluchten uit Zuid-Amerika vanwege Braziliaanse variant Coronavirus

Reizigers uit Suriname worden ook geweerd

De aankomst van vluchten in het Verenigd Koninkrijk uit Zuid-Amerikaanse landen zijn vanaf vrijdag 15 januari verboden vanwege zorgen over de Braziliaanse Corona-virus variant.

Britse en Ierse burgers en vreemdelingen met verblijfsrechten zullen nog steeds kunnen reizen, maar moeten 10 dagen in isolatie. Het besluit is donderdag na een bijeenkomst van ministers bekendgemaakt.

Het verbod is van toepassing op mensen die de afgelopen 10 dagen vanuit of door Argentinië, Brazilië, Bolivia, Kaapverdië, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela zijn gereisd.

Woensdag zei de Britse premier Boris Johnson dat hij ‘zeer bezorgd’ is over de Braziliaanse variant van het virus.

Nieuwe varianten van Covid-19 zijn eerder geïdentificeerd in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika, waardoor nu veel landen beperkingen opleggen aan aankomsten uit beide landen.

Verschillende Midden- en Zuid-Amerikaanse landen hadden al een beperking voor reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk, waaronder Chili, El Salvador, Guatemala en Panama, terwijl andere, zoals Argentinië en Uruguay, hun grenzen hebben gesloten voor niet-ingezeten buitenlanders.

Felipe Naveca, adjunct-directeur onderzoek bij de Braziliaanse Oswaldo Cruz Foundation (Fiocruz – https://portal.fiocruz.br/noticia/fiocruz-publica-nota-tecnica-sobre-nova-variante-do-sars-cov-2-no-amazonas), zei dat de nieuwe variant ‘zorgwekkend’ is en dat de oorsprong ‘ongetwijfeld’ in het Amazonegebied ligt.

Hij vertelde tegenover de Britse zender BBC, dat de nieuwe variant apart was geëvolueerd van die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika, maar dat het enkele van dezelfde mutaties vertoonde.

PK
Attachments area

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: