Ramdien roept DNA-leden op solidariteitsheffing ook te betalen

‘Op enkele van ons na hier, ontvangen wij allemaal dubbele salarissen’

VHP-parlementariër Harriet Ramdien is bereid een deel van haar inkomsten weer in te leveren in het kader van de solidariteitsheffing van 10% op hoge inkomensgroepen. “Ik weet dat het volk naar ons kijkt en op enkele van ons na hier, ontvangen wij allemaal dubbele salarissen. Ik vind dat wij als DNA-leden ook in die groep meegenomen moeten worden om ook een deel te betalen”, stelde Ramdien gisteren in De Nationale Assemblee (DNA). De Wet Loonbelasting, Inkomstenbelasting 1922 en Wet Omzetbelasting 1997 worden gewijzigd in het kader van de 10% solidariteitsheffing die de regering wenst in te voeren. Uit cijfers van Cebuma blijkt dat niet politici, maar de mensen uit staatsbedrijven voor het grootste deel van de solidariteitsheffing gaan zorgen. Dit, terwijl juist beloofd was dat de overheid en andere politici zichzelf een druk zouden opleggen door solidariteit te tonen. Opvallend genoeg worden DNA-leden, waarvan het overgrote deel dubbele en driedubbele salarissen genieten, niet extra belast. De VHP’er benadrukte dat, indien haar collega’s niet bereid zijn de solidariteitsheffing te betalen, zij in ieder geval wel akkoord gaat om een deel uit haar schadeloosstelling te laten aftrekken. “Ik vind dat wij als DNA-leden een bijdrage moeten leveren met onze dubbele salaris. Suma no wan pai, no pai!”, aldus Ramdien die ook gewezen districtscommissaris is en in haar tweede termijn aanzit in DNA.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: