Kapperszaken kunnen hoofd niet meer boven water houden

VHP-parlementariër Cedric van Samson uitte donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) zijn bezorgdheid over de sluiting van diverse ondernemingen, die door de covid-19 maatregelen het hoofd niet meer boven water kunnen houden. De politicus noemde hierbij onder andere de kapperszaken op Paramaribo Noord. “Als we de mensen laten sluiten vanwege de regels, dan laten we ervoor zorgen dat deze mensen tenminste dan wel die covid-ondersteuning krijgen”, benadrukte Van Samson. Sinds de uitbraak van de tweede golf aan besmettingen zijn contactberoepen, waaronder kapsalons en barbershops, verplicht de deuren gesloten te houden. Een grote domper voor deze groep, die uiteindelijk na maanden niet lang terug met covid-19 protocollen hun diensten weer voor korte tijd mocht aanbieden. President Chandrikapersad Santokhi zei enkele dagen terug dat kleine ondernemers, die slachtoffer geworden zijn van deze pandemie, zich kunnen aanmelden bij het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW &J) voor covid-steun. De president beloofde dat eenieder die in aanmerking moet komen voor covid-steun, die ook zal krijgen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: