Bouva opent gedeeltelijke beerput uit Abop-NDP samenwerking tussen 2010 en 2015

“Te yu naki kapa lasi, yu sa yere boriman tongo”

NDP-parlementariër Melvin Bouva heeft genoeg van de beschuldigingen van corruptie en nepotisme aan het adres van de Nationale Democratische Partij (NDP) die tussen 2010 en 2020 het land heeft geregeerd. Tijdens de openbare vergadering vrijdag in De Nationale Assemblee (DNA) zei Bouva dat de NDP ook 5 jaar lang, tussen 2010 en 2015, samen met de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) van de nu vicepresident Ronnie Brunswijk deel heeft uitgemaakt van de regering en de geel zwarte partij naar zijn mening in die periode zich ook schuldig heeft gemaakt aan diverse corruptieve zaken. Volgens Bouva  moeten Abop’ers niet doen alsof ze tien schone vingers hebben. “Als u zegt dat mensen zich de afgelopen 10 jaren hebben verrijkt, dan komt u met de zaken en bezwaren. Of bedoelt u Abop de periode van 2010 en 2015 onderdeel is geweest van de regering? Waar mensen van uw partij allerlei contracten bij de NVB heeft gehad en heeft gehandeld boven en onder de tafel. Bedoelt u die verrijking? Of bedoelt u de verrijking bij TCT? Te yu naki kapa lasi, yu sa yere boriman tongo”, benadrukte Bouva. Bouva benadrukte dat de achterban van elke partij bestaat uit Surinamers. Ook die van de NDP. Hij zal zich daarom niet laten afschrikken.

FR

error: Kopiëren mag niet!