Afhalen en leveren van eten toch anders

In een restaurant zitten eten was een leuk uitje. Door de huidige corona-maatregelen is dat niet meer mogelijk. Burgers geven aan dat zij toch ook wel voor kiezen buitenshuis te eten. De restaurants mogen alleen meedoen aan afhalen en leveren. Tijdens een gesprek met enkele restauranthouders wordt vernomen dat er dagen zijn waarop de commercie niet gaat. “De mogelijkheid van leveren is er, maar niet eenieder is bereid de extra kosten te betalen. Je hebt klanten die bestellen en het zelf komen afhalen, zegt de restauranthouder.  Met de situatie nu is er wel een groot verschil.”  De restauranthouder kan dit wel niet in procenten uitdrukken. Hij gaf aan dat er eerder ook de mogelijkheid bestond voor afhalen en dat klanten tegelijkertijd in het restaurant konden zitten en consumeren. “Maar nu draaien de inkomsten alleen op het afhalen, benadrukt de restauranthouder. Vroeger had je ook grote bestellingen voor feestdagen of speciale gelegenheden, maar dat is nu afgenomen.” “Af en toe krijg ik wel grote bestellingen, maar je kan de dagen tellen”, aldus de restauranthouder. “In december tijdens de feestdagen was er wel sprake van grote bestellingen. De grote bestellingen begonnen namelijk vanaf begin van de maand december. Voor het nieuw jaar kreeg ik dagelijks nog grote bestellingen, maar het is thans verminderd.  Tot nu toe gaat de take out toch goed en de delivery op sommige dagen. Het is nu alleen hopen dat de situatie beter wordt.”

Een andere restauranthouder gaf aan dat zij alleen take out doet. “Het leveren gaat een beetje moeilijk, dus het blijft nu alleen op take out. Er zijn wel klanten die vragen om te leveren. Na een goede afstemming wordt dan een uitzondering gemaakt. Dat de deliverydienst vast gaat blijven, wordt nog over nagedacht.”  Een andere restauranthouder gaf aan dat hij niet echt veel over heeft te zeggen. Vaak genoeg, vooral des weekends, krijgt hij veel bestellingen. Er is wel een groot verschil te zien, nu de klant niet in het restaurant consumeert. “Maar hoe de gelegenheid bestaat dat ik kan verdienen, probeer ik het beste van te maken. Zolang mijn klanten ook tevreden zijn, ben ik tevreden.”

Maatregelen

Enkele restauranthouders geven aan dat er van tijd tot tijd toch kleine problemen ontstaan tussen de klanten en het personeel van het restaurant. Bij het afhalen wordt gevraagd dat er maar vijf mensen in de zaak aanwezig zijn, maar daarop wordt niet gelet. Ook op het dragen van een mond- en neusbedekking wordt vaak gewezen. Hoe de mogelijkheid nu alleen bestaat uit afhalen en leveren, is het vaak ook druk. Daarom wordt er ook een afhaaltijd aangegeven, zodat er minder wachttijd van de klant in beslag wordt genomen. “Je kan soms meemaken dat de tijd uitloopt, maar dat komt niet vaak voor. Wij proberen allemaal te wennen aan de situatie. Wij weten niet hoe lang het zo gaat blijven. Laten wij allen de maatregelen goed in acht nemen om zo minder problemen te hebben. Het is in het belang van je zelf en eenieder om je heen”, aldus een restauranthouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: