Vicepresident van Kiwanis Club Tourtonne: “Je rijbewijs is geen vliegbrevet”

Sandra Watson, vicepresident van Kiwanis Club Tourtonne, merkt op dat er wat moet gebeuren aan de hoge snelheden waarmee velen rijden. “Op bepaalde delen waar je maximaal 50 km/u mag rijden, wordt je met 80 km/u ingehaald”, zegt Watson. Bovendien is er in het verkeer geen onderlinge communicatie met elkaar. Ons rijgedrag heeft ook invloed op onze veiligheid. We zouden elkaar in het verkeer moeten ondersteunen, vindt Watson. “Je rijbewijs is geen vliegbrevet, het lijkt erop alsof men wil vliegen over de weg.” Ze wijst erop dat hard rijden over het algemeen door jong en oud gebeurt. “Men ziet de serieuze kant van het verkeer niet meer”, zegt ze. “Ook de fooddelivery guys maken mensen zenuwachtig door hun haastige manier van rijden.” De vicepresident van de Kiwanis uit Tourtonne zegt dat ook een aantal buschauffeurs aardig hard rijden. “Mensen zouden wanneer ze in een bus of auto zitten, waarvan de bestuurder hard rijdt, de chauffeur moeten aanspreken of uitstappen”, aldus Watson van Kiwanis Club Tourtonne.  

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: