Percentage salarisverhoging dignitarissen onbekend

Dat dignitarissen, in deze de traditionele gezagsdragers, vanaf eind van deze maand een salarisverhoging zullen merken, doet bij een oud-ambtenaar de vraag rijzen waarom juist nu. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) gaf aan dat deze groep al een lange tijd terug om aanpassing van het salaris had gevraagd. Echter vindt de ambtenaar dat er ook andere groepen zijn die voor een salarisverhoging in aanmerking willen komen.

“Dat de groep niet uitkomt met hun salaris is te begrijpen, maar er zijn ook andere sectoren die om een verhoging hebben gevraagd”, merkt de oud-ambtenaar op. De minister heeft in de media echter ook aangehaald dat de dignitarissen een bepaalde verantwoordelijkheid dragen. Hierover merkt de voormalige ambtenaar op dat het dragen van verantwoordelijkheid ook in andere beroepen voorkomt. Met hoeveel procent het salaris is verhoogd, heeft de minister niet aangegeven. De redactie probeerde de minister te bereiken voor een nadere uitleg van het beleid. Dit lukte helaas niet.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: