Minister Ramadhin installeert Geneesmiddelen Registratie Commissie

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft dinsdag 6 januari De Geneesmiddelen Registratie Commissie geïnstalleerd. Deze commissie focust zich op de effectiviteit, veiligheid en kwaliteit van de geneesmiddelen die op de Surinaamse markt gaan komen.

De Registratie Commissie wordt voorgezeten door Rob Verhage en bestaat uit Miriam Naarendorp (ondervoorzitter), Jeetendra Jitan (secretaris), Sascha Baal en Awinash Karia (leden).

Er wordt gewerkt met data van de WHO (World Health Organization), maar ook met analyses en onderzoeken van andere Registratie Commissies in de regio. Er wordt prioriteit gegeven aan essentiële geneesmiddelen die de meest belangrijke gezondheidsproblemen moeten kunnen oplossen. Gewerkt wordt met de Nationale Geneesmiddelen Klapper die aangeeft welke geneesmiddelen belangrijk zijn voor de gezondheid.

Het nieuwe vaccin voor Covid-19 is één van de essentiële geneesmiddelen die door deze commissie onderzocht zal worden voor de Surinaamse markt. Onderzocht moet worden of de vaccins die worden aangeboden voor registratie van goede kwaliteit zijn om goedgekeurd te worden.

Minister Ramadhin zei bij de installatie, dat het beleid inzake geneesmiddelen belangrijk is en ook de nodige aandacht zal krijgen vanuit het ministerie en vanuit de Registratie Commissie.

In dit verband haalde hij aan dat op zeer korte termijn het onderdirectoraat Farmacie wordt ingesteld op het ministerie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: