Gelden voor uitbetaling colporteurs en stembureaupersoneel gestolen uit kantoor commissariaat Paramaribo-Noordoost

‘Uitbetaling tot nader order uitgesteld’ 

De districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola, heeft donderdag bekendgemaakt, dat gelden die bestemd waren voor de uitbetaling van colporteurs en stembureaupersoneel uit het kantoor van het commissariaat zijn gestolen. ‘Tot nader order kan geen uitbetaling uitbetaling’, aldus een bekendmaking van het commissariaat. Deze week is ingebroken in het commissariaat. Daarbij zou naar verluidt zo’n SRD 500.000 zijn gestolen uit een kluis. De kluis werd daartoe geforceerd. Onduidelijk is waarom een dergelijk groot bedrag zich in het districtscommissariaat bevond en niet in een bankkluis of op een bankrekening.

Het is niet de eerste keer dat wordt ingebroken in een overheidskantoor. Begin november vorig jaar werd bekend, dat voor de derde keer in vier maanden tijd er ingebroken was in het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de dr. Sophie Redmondstraat. Het ging om ongeveer SRD 30.000. Eind juli was ook al ingebroken in het kantoor. Toen werd onder andere SRD 20.000 buitgemaakt. onderzoek in. In de voorlaatste week van juli werd SRD 15.500 gestolen uit het kantoor. De politie hield rekening bij deze inbraken ermee rekening, dat het mogelijk ging om een zogenoemde ‘inside job’. Na de inbraken is, voor zover bekend, nooit meer iets van Burgerzaken of de politie vernomen over de onderzoeken naar de inbraken. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: