Deze maand nog geen loonronde

Achaibersing: “Wij zijn nog in gesprek”

Er komt deze maand mogelijk toch geen loonronde voor mensen in overheidsdienst. “Wij zijn nog in gesprek. Als wij het deze maand niet redden, wat er mogelijk ook in zit, dan praten we door. We zullen dan kijken hoever we komen met de vakbonden”, zei minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning woensdag op een persconferentie. De regering heeft eerder de Sociaaleconomische Raad gevraagd advies uit te brengen over de hoogte van de loonronde, zonder dat de economie oververhit raakt door te veel geld in omloop te brengen. CLO-voorzitter Ronald Hooghart heeft begin januari in een brief president Chandrikapersad Santokhi eraan herinnerd dat afgesproken was dat landsdienaren een verhoging van 25% zouden krijgen, in de orde van wat onderwijsgevenden eerder zouden hebben ontvangen. Hooghart merkt op dat de regering bezig is met het instellen van een loonronde, terwijl er niet hierover met de CLO onderhandeld is. De regering zou volgens Hooghart in het kader van IMF-regelingen ook een loonronde van 25% op tafel hebben. Hij vindt dat niet correct, immoreel en barbaars. De vakcentrales vertegenwoordigd in Ravaksur vinden dat de regering eerst moet werken aan koopkrachtversterking alvorens te komen met een loonronde, omdat dit anders negatieve effecten kan hebben voor de economie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: