Curtis Hofwijks: “Abop medeveroorzaker van crisis als coalitiepartner in regering Bouterse 1”

In het programma ‘To the Point’ maandagavond op Apintie Televisie heeft PRO-politicus Curtis Hofwijks aangegeven dat de slagzin ‘Waar was je 10 jaren’ tegen critici van de regering, niet klopt. Hofwijks stelde dat hij in 2015 al begon met protesteren tegen het beleid van president Bouterse. “Waar ik een hekel aan heb, is dat je nu weer mensen hebt die helemaal tegen zijn en weer anderen die alles goed praten. Als je iets zegt, wordt gelijk gezegd ‘waar was je 10 jaar’. In 2015 hebben wij al geprotesteerd. De Abop, die coalitiepartner nu is en tussen 2010-2015 ook deel uitmaakte van de regering, heeft de crisis dus deels veroorzaakt. We moeten politiek volwassener gedrag gaan etaleren. Wat niet goed is, moet je kunnen zeggen. Je moet wel naar de mensen luisteren die kritiek hebben. Wat niet door de beugel kan, kan niet door de beugel. De benoemingen zijn alles waar wij tegen hebben gestreden. ‘Chan naar huis is oneerlijk’, want hij zit pas 6 maanden. In 2015 had Bouterse al een termijn op. Maar je moet ook naar de protestanten kunnen luisteren. Kijk wat ze willen, je moet jouw deel doen.”

Over de beloftes stelde Hofwijks: “Je kon het al proeven dat we naar IMF moeten gaan. Wij van de PRO hadden al gezegd dat we naar het IMF zullen moeten gaan. Maar dat hebben de huidige coalitiepartijen niet gezegd. Mijn verwachtingen waren niet hoog, ik ken de aard van de oude partijen. Het is in ieder geval beter dan wat we hadden. Maar ik zie geen fundamentele veranderingen”, aldus Curtis Hofwijks. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: