Cedric van Samson: “Geen IMF voor Bouterse, want jonko bo tron kassier”

In het programma ‘To the Point’ op Apintie Televisie heeft VHP-parlementariër Cedric van Samson aangegeven waarom hij nu wel voorstander is van het IMF, maar niet in de vorige regeringsperiode van regering Bouterse-Adhin. “In 2016 was de koers SRD 4. Er was toen geen goed beleid. De regering had nog inkomsten. Daarom waren wij tegen. Desondanks zijn ze gegaan en hebben het IMF opgelicht. Den mang loos a moni gwa Chotelal. Geen IMF voor hun, want dan zou een zwerver de kassier worden”, zegt Van Samson over het beleid van de regering Bouterse. Over de huidige plannen stelt Van Samson dat het IMF noodzakelijk is om de hervormingen door te voeren. Hij is van mening dat de vele last minute benoemingen op de operatietafel moeten. “Alle beleidsadviseurs moeten in beeld gebracht worden. We moeten een lijn trekken. Wat voor hun kan, moet ook voor ons kunnen. Je laat de mensen in dienst, die 400, en zij krijgen een salaris. En wij moeten aan onze mensen zeggen van ‘dit mag niet’. Trek die lijn gelijk.” Over de recente protestacties zei Van Samson dat die duidelijk gevoed waren door de oppositie. “Wan ma sa ey sribi, yu no man wiki.”

Over de benoeming van “Bordo” Joel Martinus, die geen hoge opleiding heeft genoten en de daaropvolgende reacties waar sommigen stellen dat zij niet naar school hoeven, stelde Van Samson: “Mensen zeggen, ik ga niet meer studeren. Studeer je alleen voor lanti wroko? Je moet naar school, zodat je zelf kan ondernemen of bij bedrijven kan werken.”

“Wij gaan de bevolking niet brainwashen. De koers werd al die jaren kunstmatig laag gehouden door leningen. Het werd als zaligmakend gebracht naar de samenleving. Maar dat gaan wij niet doen”, aldus Van Samson.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: