Brunswijk: “Mensen bij Luchthavenbeheer verdienen nu in feite dubbel”

De beloofde grondige evaluatie van alle overheidsparastatalen is nog gaande. Volgens vicepresident Ronnie Brunswijk worden er wekelijks evaluatiegesprekken gehouden met directieleden en leden van de raad van commissarissen van de diverse staatsbedrijven. “We zijn nog niet zover om de evaluatie te presenteren, maar in ieder geval zijn er een aantal dingen geconstateerd”, benadrukte de vp woensdag tijdens een regeringspersconferentie. Bij de Luchthavenbeheer is er volgens Brunswijk gezien dat de directie daar de mensen deels in valuta en deels in SRD uitbetaalt, met ook nog andere koerswaarden, waardoor de mensen daar dubbel verdienen. Opmerkelijk volgens Brunswijk is dat bijna alle parastatalen verlieslatend zijn. Gewacht wordt momenteel op de verslagen voordat de juiste informatie gedeeld kan worden met de gemeenschap. Tot op dit moment is de NDP-topper en ex-minister, Vijay Chotkan, nog steeds door deze regering gehandhaafd als directeur. Het is nog onduidelijk of Chotkan, die eerder van diverse zaken is beschuldigd, zal worden vervangen.

Geen eenvoudige gesprekken

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning voegde eraan toe dat naast de evaluatiecommissie hij ook deskundigen heeft die hem bijstaan bij de parastatalen, die in zwaar weer zijn komen te verkeren en in grote financiële problemen zitten. “Veel tijd van mij gaat samen met de president en vicepresident en sommige andere ministers zitten in om de directies van de parastatalen te spreken. Dat zijn geen eenvoudige gesprekken. Er wordt enorm veel aandacht besteed in het inzicht krijgen in hoe het staat met de parastatalen, maar ook programma’s te bespreken om die parastatalen weer gezond te maken danwel eventueel af te stoten”, aldus de minister.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: