Bond ROS eist looncorrectie bestuursdienst

De looncorrectie van meer dan 2.000 bestuursambtenaren is nog steeds niet ingegaan. Alhoewel met de vorige regering er een overeenkomst was bereikt over de looncorrectie, is dit niet uitgevoerd. Volgens Glenn Swamipersad van de Bond ROS betreft het een kleine looncorrectie die niet te vergelijken is met die van KPS. “En toch kan het niet in orde gemaakt worden”, zegt de bondsvoorzitter aan Dagblad Suriname. Hij voert aan dat de bestuursdienst ingezet wordt voor werkzaamheden met betrekking tot onder andere Covid-19 en de prijscontrole in de winkels, iets wat in beginsel niet toegeschreven is aan de bestuursambtenaren.

“Er was al een missive voor de looncorrectie maar het was niet in het Staatsblad verschenen. We hebben zoveel keren gevraagd om dit te realiseren, ook met de huidige minister van ROS hebben we om de tafel gezeten, maar zonder resultaat.” Indien de regering de looncorrectie niet bespoedigt, zal het uiterste middel ingezet worden. Ook de looncorrectie van de DC’s is on hold gezet. De DC’s vallen onder de bestuursdienst en ook zij kijken uit naar hun looncorrectie. Swamipersad geeft aan dat ook bij de DC’s sprake is van een kleine correctie: bruto bedraagt het maximaal SRD 1.000 en netto tussen de SRD 500 en SRD 600. De bestuursdienst behoort tot de essentiële diensten wat dus betekent dat de bestuursambtenaren dagelijks naar het werk moeten. “Het gaat om ambtenaren die veel verantwoordelijkheden hebben, dus ik hoop dat we niet naar het uiterste middel hoeven te grijpen”, aldus de bondsvoorzitter.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: