President Santokhi: “Covid-ondersteuning aan bedrijven via belastingstructuur”

De regering wil heel behoedzaam en voorzichtig omgaan met het covid-19 fonds, omdat het volgens president Chandrikapersad Santokhi uiteindelijk gaat om monetaire financiering. Indien gelden op een onverantwoorde wijze worden gepompt in de samenleving, zal dat weer negatieve economische affecten hebben. “Na goed overleg binnen de regering is dus beslist dat bedrijven wel ondersteuning gaan krijgen. De bedrijven die het directe slachtoffer zijn geworden van covid-19 kunnen zich laten registreren via de belastingen. De ondersteuning zal gegeven worden via de belastingstructuur”, aldus het staatshoofd maandag in De Nationale Assemblee (DNA). Ook kleine ondernemers die slachtoffer zijn geworden van deze pandemie kunnen zich aanmelden bij het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW &J) voor covid-steun. Voor de andere individuen is er een registratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). De president beloofde dat een ieder die in aanmerking moet komen voor covid-steun, die ook zal krijgen.

FR

error: Kopiëren mag niet!