Nep-agent in nep-politieauto aangehouden door echte agenten

Het is de Communicatie Dienst Suriname die maandagavond bericht, dat de politie B.A. heeft aangehouden, die afgelopen zaterdag in een auto reed en zich daarbij voordeed als politieagent. Hij dirigeerde via een pogo megafoon mensen over straat. Waar een en ander is gebeurd vermeld het bericht niet.

Een bestuurder werd door A. gesommeerd om aan de kant te gaan en maakte vervolgens ‘humoristische’ opmerkingen. De automobilist stopte direct en parkeerde zijn voertuig aan de kant. Dit tot grote hilariteit van de inzittenden van de fake politieauto.

Een niet bij naam genoemde ‘hooggeplaatste inspecteur’ van het Korps Politie Suriname zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname dat zulk gedrag niet getolereerd kan worden in de gemeenschap. Het is burgers niet toegestaan om te rijden met een meertonige hoorn en rode of blauwe zwaailichten te hebben. 

B.A. is in verzekering gesteld. Bij de aanhouding werd een gasbuks gevonden, die samen met de auto in beslag is genomen. De politie is nog op zoek naar de andere inzittenden van de auto.

PK

error: Kopiëren mag niet!