‘Influencers’ ministerie van Justitie en Politie moeten burgers bewust maken van Covid-maatregelen

‘Influencers’ van het ministerie van Justitie en Politie zijn zaterdag gestart om burgers bewust te maken van de Covid-19 maatregelen die door de regering zijn aangekondigd. Deze groep is afgelopen week door het ministerie van Justitie en Politie bereid gevonden om een bijdrage te leveren aan de voorlichting om de verdere spreiding van het Covid-virus tegen te gaan, zo meldt het ministerie maandag.

De groep heeft afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan Brownsweg in het district Brokopondo en Atjoni in het district Sipaliwini. Daarbij werd de boodschap om zich te houden aan de Covid-maatregelen naar de mensen gebracht. Ook mond- en neuskapjes en hand sanitizer werden onder de bewoners verdeeld.  In het team waren er een vertegenwoordiger van de Big 5 Foundation, Cindy Kwadjani, en van de bestuursdienst van ressort Atjoni, Boven Suriname, de secretaris Aigene Mai. 

Het is opgevallen, aldus het ministerie, dat vele bewoners weinig geloof erin hebben, dat er sprake is van een Covid-19 pandemie in Suriname. Velen lopen nog rond zonder een mond- en neuskapje. Sommige bewoners hebben te kennen gegeven, dat zij ook behoefte hebben aan voorlichting op het gebied van onder andere huiselijk geweld en drugsgebruik. Voor nu zal het team van ‘influencers’ zich focussen op de Covid-19 maatregelen en in een later stadium op criminaliteitsbestrijding. De overige districten zullen de komende weken worden aangedaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: