Commandant Amerikaanse Southern Command brengt bliksembezoek aan Suriname

De Amerikaanse admiraal Craig Stephen Faller van legereenheid Southern Command in Doral, Florida, brengt woensdag een eendaags werkbezoek aan Suriname, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname. Vervolgens vertrekt hij dezelfde dag nog voor een driedaags bezoek naar Guyana. Het bezoek kan geplaatst worden in het kader van de defensiesamenwerking van Suriname met de VS om de veiligheid in Suriname, maar ook in de regio te waarborgen.

Minister van Defensie Krishna Mathoera zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname, dat het cruciaal is dat de defensiesamenwerking tussen beide landen geïntensiveerd wordt.  ‘Het bezoek van admiraal Faller gaat om het intensiveren van de samenwerking, in het bijzonder om capaciteitsversterking en gezamenlijke trainingen’, aldus de bewindsvrouw. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: