Bee brengt parlementair debat tijdens APB terug

Alle leden van De Nationale Assemblee (DNA) hebben nu de gelegenheid om interrupties te plegen tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (apb). Dat is één van de vernieuwingen onder assembleevoorzitter Marinus Bee. “Zodat wij het parlementair debat terugbrengen. Heel lang hebben wij dat niet meer gekend, maar wij brengen dat terug. Wij vinden dat het parlement, de leden, de ruimte moeten krijgen om dat te doen”, zei Bee maandag bij de start van de apb. Tijdens de algemene politieke beschouwingen, als voorloper van de inhoudelijke behandeling van de begroting 2021, komen de fractieleiders en hun vervangers aan het woord. Het gaat om een debat met de president, die zijn jaarrede heeft gepresenteerd. Nu hebben de overige leden ook de mogelijkheid om te debatteren.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: