Activist Siebrano Pique ziet af van tweede protestactie tegen regeringsbeleid

Pique blijkt weinig waarde te hechten aan Covid-maatregelen: ‘No Covid-19 rules’

Activist Siebrano Pique ziet af van zijn voor vandaag, maandag 11 januari, geplande tweede protestactie. Onbekend is of hij een nieuwe straatactie in gedachten heeft. Hij beweert op zijn Facebookpagina, dat hij nu eerst de actie van zaterdag wil evalueren en een betere organisatie wil opzetten. 

Hij hoopt dat zijn volgende protest groter en sterker wordt dan het protest van zaterdag, waar overigens niet meer dan honderd demonstranten op afkwamen op te protesteren tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk.

Pique had overigens afgelopen zaterdag geen vergunning voor zijn protestactie. De groep actievoerders scandeerde vooral de leuze ‘Weg met Chan’. Maar, daar bleef het bij.

Het protest leidde tot de nodige kritiek op social media, omdat op beelden te zien is, dat de demonstranten de Covid-maatregelen negeerden. Niet iedereen droeg een mond-/neuskapje en niemand leek op de hoogte te zijn van de al vele maanden geldende 1.5 meter afstand.

Pique plant een actie via Facebook…

Op zijn Facebookpagina roept hij nu mensen op om maandagmiddag om twee uur actie te voeren via Facebook. ‘No covid19rules but MB s. Regering een ieder zijn verantwoordelijkheid. Corona of geen Corona we sterven allemaal een dag, Maar PINAREN is een keuze en daarvoor KIEZEN we niet, de bevolking heeft u nodig.’ Dit schrijft Pique onder andere op zijn Facebookpagina.

Het ministerie van Justitie en Politie heeft inmiddels laten weten, dat voor het voeren van protestacties er toestemming of vergunning van de instanties nodig is. ‘Geen enkele vorm van illegaliteit zal worden toegestaan en er zal zonder aanzien des persoons hard worden opgetreden tegen ordeverstoorders.’ 

Maar, dat is zaterdag niet gebeurd. De demonstranten konden vanaf Ondrobon ongehinderd optrekken naar het gebouw van De Nationale Assemblee, waar veel agenten aanwezig waren om te voorkomen dat de ‘opgewonden; groep actievoerders het terrein van het parlement op zouden gaan.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: