Vier verdachten van overval op telefoonshop aangehouden – Drie mannen weer in vrijheid gesteld

Het Korps Politie Suriname bericht zondag, dat vier verdachten van een overval op een telefoonshop in de Hermitage Mall in de nacht van 31 december op 1 januari door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) vrijdag 1 januari zijn aangehouden.

Drie van de verdachten – de 31-jarige V.S, G.S (25) en S.A (34) – bleken niet betrokken te zijn geweest bij de overval en zijn in vrijheid gesteld, terwijl de 35-jarige verdachte S.P. hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.

De daders hadden de bewaker overrompeld en gekneveld achtergelaten. Bij aankomst op de locatie troffen agenten van politiebureau Uitvlugt de bewaker en de eigenaar van de zaak aan. 

Op beeldmateriaal is te zien hoe zes mannen het pand betreden en het metalen rolluik doorknippen, waarna zij zich toegang tot het pand verschaften. De gezichten van de verdachten waren tot hun ogen bedekt. Zij sloegen vervolgens de etalagekast stuk en namen meer dan 35 I-phones weg.

Het voorlopig onderzoek wees uit, dat de verdachte S.P contact maakte met V.S en G.S. met het verzoek om twee telefoontoestellen die hij van een neef uit Nederland had gekregen, voor hem te verkopen. V.S. en G.S., die op een bepaald moment niet meer akkoord gingen met de afspraak om de telefoons te verkopen, besloten om de toestellen terug te bezorgen bij S.P.

Vanwege een anonieme tip die de politie bereikte werden konden de vier verdachten worden aangehouden. Verder bleek S.A., die ook door de politie was aangehouden, onschuldig te zijn. Van de 35 buitgemaakte toestellen zijn slechts 2 teruggevonden.

Het onderzoek wordt voortgezet door Recherche Paramaribo.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: