Ramadhin keurt protestacties in Covid-19 periode af

“Dit soort van bewegingen bevorderen de transmissie”

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei zondagavond tijdens de Covid-19 persconferentie dat een ieder het recht heeft om te protesteren en daar zal de overheid niet aan komen. “Ik kom niet aan het recht op protest. Wij moeten wel ermee rekening houden dat er een situatie op dit moment in het land is , waarbij in ieder geval protestacties van meerdere mensen bij elkaar niet raadzaam is. In deze periode moeten we het algemeen belang voorop stellen. Laten wij nuchter de koppen bij elkaar steken. Covid is iets nationaals en dit soort van bewegingen bevorderen de transmissie. Dus ik keur af dat grote groepen zich formeren en protesteren”, benadrukte de bewindsman. Maandag wordt er onder leiding van initiatiefnemer Sibrano Pique weer geprotesteerd tegen het beleid van de regering onder leiding van Chan Santokhi. Om 10 uur gaan de actievoerders zich weer bij Ondrobon verzamelen. Ondertussen heeft het ministerie van Justitie en Politie bekendgemaakt dat zij hard zal optreden tegen ordeverstoorders.

Presidentieel besluit

Volks Ramadhin is er een presidentieel besluit en is er op basis van wetenschappelijke inzichten geadviseerd dat er een samenscholingsverbod is van meer dan 5 personen. Uit de beelden van de protestactie van afgelopen zaterdag die de bewindsman ook heeft gezien, is het hem opgevallen dat veel van de protesterende personen zonder een mondneuskapje rondliepen of het niet op een juiste manier op hadden. Daartegenover werd er ook luid gesproken en geschreeuwd. Volgens de minister bevorderd dat alleen maar de verspreiding van het virus. “Er zijn ook onschuldige mensen die meegesleurd worden in die groep, mensen die door de stad heen lopen en op die manier kan je de verspreiding krijgen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: