Tweede besmetting met Britse Covid-19 variant in Chili

Chileense parlementsleden dienen wetsvoorstel in om vaccin verplicht te stellen

Na het melden van hun eerste geval van de Britse Covid-19-virusvariant eind december, meldde de Chileense minister van Volksgezondheid Enrique Paris deze week de bevestiging van een tweede geval van besmetting met de Britse variant in het land. Dit is een persoon uit de regio Maule die a-symptomatisch is.

‘Hij is een patiënt die 6 januari is gemeld vanuit de regio Maule. Hij arriveerde op 22 december vanuit Madrid met een Iberia-vlucht in Santiago. Hij verkeert in een goede algemene toestand, is a-symptomatisch en is preventief in het ziekenhuis opgenomen’, aldus de minister van Volksgezondheid.

Het epidemiologische onderzoek van de gezondheidsautoriteit wees uit, dat het nieuwe gemelde geval geen nauw contact was van het eerste gemelde geval in het land en dat al zijn contacten zijn geïdentificeerd en in preventieve quarantaine geplaatst.

Bovendien zei Paris, dat Chilenen en buitenlanders die in Chili wonen een negatieve PCR-Covid moeten hebben om het land binnen te komen. De maatregel wordt is vanaf donderdag 7 januari om 05.00 uur van kracht en wordt toegevoegd aan de maatregelen die al bestaan voor internationale reizigers.

Chileense parlementsleden hebben een wetsvoorstel ingediend bij het Congres dat vaccinatie tegen het coronavirus verplicht zou stellen.

Het wetsvoorstel moet de effectiviteit van het ambitieuze vaccinatieprogramma van het land helpen verzekeren.

Chili was het eerste land in Zuid-Amerika dat een vaccinatieprogramma tegen Covid-19 startte.

Tot 6 januari had Chili in totaal 625.483 Covid-gevallen gemeld, waaronder 16.816 sterfgevallen.

PK

error: Kopiëren mag niet!