Sham Binda: “Tijd zal uitwijzen waarom Akiemboto is vertrokken”

Parlementariër Sham Binda stelt in gesprek met Dagblad Suriname dat het steeds duidelijk wordt dat het kwaad dat begaan is, zijn tol begint te eisen. Overal grijpt de armoede om zich heen. Veel zaken komen aan het licht. De tijd zal uitwijzen waarom Akiemboto uit het kamp is vertrokken. “Men is deel geweest van een criminele organisatie. Mensen lijden nu. Politiek is om het land tot ontwikkeling te brengen. Maar in de afgelopen regeerperiodes heeft men alles behalve dat gedaan. Hij zal zijn redenen hebben waarom hij de tent heeft geruimd. Maar al was het politiek, het was een criminele organisatie en alles is kapot gemaakt.” Sergio Akiemboto is bij de afgelopen verkiezingen namens de NDP gekozen als DNA-lid in het district Brokopondo. Hij heeft aangegeven dat hij zijn zetel zal inleveren en dat hij de NDP heeft verlaten. In het laatste jaar van de regering Bouterse-Adhin was het assembleelid, minister van Natuurlijke Hulpbronnen. In het parlement heeft vicepresident Ronnie Brunswijk tijdens een openbare vergadering in september vorig jaar gesteld dat er veel mis is gegaan met betrekking tot het uitgeven van mijnbouwrechten en concessies.

Akiemboto, die toen in het parlement was, voerde aan dat een verkeerd beeld wordt gegeven van de situatie. Hij benadrukte dat juist een transparante digitale manier geïntroduceerd is om aanvragen in te dienen. Mensen kunnen dat doen vanuit hun woonkamer, zoals dat gangbaar is in de wereld. Het systeem laat volgens Akiemboto niet toe om te antidateren. Op basis van de verwerking van de aanvraag, lijkt het alsof mensen eerst concessie hebben gekregen en dan pas hun aanvraag hebben ingediend. De ex-minister haalde toen aan dat mensen die een concessie hebben gekregen, voldoen aan de voorwaarden. Vp Brunswijk stelde toen dat bepaalde mensen binnen één dag concessies van 80.000 en 93.000 ha hadden gekregen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: