Niet meer dan 100 personen demonstreren met Siebrano Pique tegen regeringsbeleid

Niet meer dan honderd personen waren zaterdagochtend aanwezig op Ondrobon in Paramaribo om te demonstreren tegen het door de regering Santokhi-Brunswijk gevoerde beleid. 

Het protest – waarmee overigens alle Covid-maatregelen werden geschonden en waarvoor geen vergunning bleek te zijn afgegeven – was een initiatief van activist Siebrano Pique die de afgelopen periode een soort boegbeeld is geworden van protest tegen de regering.

‘Weg met Chan’ klonk het luid uit de monden van de demonstranten.

Op een moment toog de groep actievoerders naar het gebouw van De Nationale Assemblee, waar een grote politiemacht aanwezig was. Het leek erop of ze een soort ‘Amerikaans Capitol’ protest in het klein wilden gaan uitvoeren. De groep wilde met Assembleeleden spraken, maar die waren niet in het gebouw aanwezig. Vervolgens dreigde Pique met bussen naar de woning van Assembleevoorzitter Marinus Bee te gaan. Uiteindelijk zou Bee hebben gezegd, dat hij maandag een gesprek wil met de actieleider.

Na een paar minuten dropen de demonstranten af richting het Onafhankelijkheidsplein om vervolgens te vertrekken.

De acties van Siebrano Pique brengen zelden veel demonstranten op de been. Het heeft er alle schijn van, dat de regering het vertrouwen heeft van het merendeel van de bevolking om oplossingen te zoeken om uit de financieel-economische- en Covid-crisis te geraken.

De actievoerders werden nauwlettend in de gaten gehouden door agenten en militairen, om eventuele problemen meteen in de kiem te kunnen smoren.

PK

error: Kopiëren mag niet!