‘Niet eenieder kan meedoen met de verkoop’

“Ik ben blij dat wij als standhouders in de gelegenheid gesteld zijn om mee te doen aan de verkoop, maar niet eenieder kan er zo over praten. Sommigen verkopen namelijk vlees en belegde broodjes en dat ga je niet echt langs de straat kunnen verkopen. Voor de mensen die vlees verkopen, gaat het zwaar zijn om te investeren in koelboxen en dagelijks in ijs, terwijl zij in de hete zon ook niet lang langs de straten kunnen staan. Ook voor de mensen die belegde broodjes verkopen. Ik zie sommige van hen wel via de autobak verkopen, maar je ziet niet veel klanten. Anderen hebben een kast om de broden in te zetten, maar de meeste belegde dingen eet je warm. Dus naar al deze opties moet men eerst kijken alvorens men hun producten langs de straten kan verkopen”, zegt een standhouder. Hij geeft aan dat hij namelijk wel mee kan doen met de verkoop, maar dat hij het uiteindelijk wel jammer vindt voor de anderen die niet mee kunnen doen en verdienen.

Verder gaf de stadhouder aan dat de verkoopdagen niet altijd vlot gaan hoe de mensen nu ook van huis uit werken. “De verkoop voor mij en enkele andere standhouders en groenteverkopers, die in mijn omgeving verkopen, is nu gedaald. Hoe het ook zo regenachtig is, zijn de meeste van hen ook niet komen opdagen. Het lijkt deze dagen alsof het ook veel gaat regenen.  Hoe wij ook alleen met een tafel verkopen, zitten wij in de zon en als het regent ga je zo snel mogelijk moeten opruimen. Niet eenieder wacht totdat de regen stopt. De meeste geven het dan op en proberen het morgen weer. Dus de verkoopdagen zijn uiteindelijk ook afhankelijk van het weer.” Het is de standhouder wel opgevallen dat bladgroentesoorten deze dagen wel snel uitverkocht zijn. “Veel mensen kijken uit naar bladgroente. Ik hoop in ieder geval dat het beter zal gaan. Zolang wij kunnen verkopen en verdienen, blijven wij onze best doen”, aldus de standhouder.   

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: